HaPPy 3rd Year BirThDay SweeTy Emir Ukasyah


HaPPy 3rd Year BirThDay SweeTy Emir Ukasyah

Hehe...lame tak hupdate kan..I've told u kan...lately memang sibuk giller...so waktu rehat ni memang sesuai sangat la nak hupdate...selalu time rehat jek sibuk nak menanda paper, buat nota bagai...tapi harini cam nak hupdate belog plak...sian belog bersawang...

Hmm..banyak nak cite sbnnye...tapi...mengikut tajuk besar adalah happy beday emir...so yes...we talking about his increasing age day...

Emir was born on 25th Feb 2011...so 25Feb2014 he is turn 3 years...Year!!!
Anak mama dah big boy hebat hensem dan macho...
Before his birthday...mama and ayah keep asking him hadiah ape yang die nak request...
so each time we asking him die akan jawab....UPIN IPIN jek...
So I have no idea the best gift for him...Upin Ipin kan ke Brand...barang ape la yang budak kecik ni nak...pening mama la sayang...

So ...I take a leave on 25 Feb 2014...and hubby take half day (hubby was so busy lately and he try to spend a precious time with us by take a half day...Thank U hubby...we really appreciate that)
So after 12.30pm...I drove the car and pick up hubby at Pekan Nenas...(hubby park his car there)
Then kami terus je menuju ke JB...Emir was sleeping at passenger seat...mama driver and ayah kat belakang...heehhehe

Hubby : so...mane nak pegi ni???
Mama:hmm rasenye pg restoran UPIN IPIN la kot...
Hubby: Okey Jom...

Sampai2 jek ...terus kejut emir...

Mama: sayang...bangun bucuk mama...kita dah sampai
(Emir turn arah lain...mengantuk sangat la tu)
Ayah: Emir sayang...bangun....tengok kita kat mana ni
(emir terus bukak mata)
Emir: wah....Jom2...turun
hahahahahahahahahahahah...notty boy

He was so excited that time...semua watak upin ipin di sebut satu persatu...
makan pun sikit jek dek kerana syiok sangat tgk TV cerita Upin ipin disana sini...
so mama and ayah je la yang bersantap ni nak oi...

Then...after habis makan...kami pun kuar kedai

Mama: okey...sempena bday adik...adik nak pg mane
emir: Jom balik
????????
hahahahha macam2....

Malam tu Family pak long celebrate beday dengan emir...
Sangat best...Thank You Pak Long, Mak Long, Kak Ina, Kak Ica and Kak Lia...

Sebenanye mama and ayah was planned to celebrate bday emir hari jumaat 28Feb 2014...
Kami cadang nak wat bday party besar sikit...saje jek...just nak emir rasa happy since last year kami tak celebrate pape pon...sian anak mama...

So I memang well prepare to make it perfect la...(pepaham la mama emir punye keje)
DIY Invitation card 
Hiasan...
Masak2...
semua I buat sendiri....Menu macam2 pulak tu...
Kek  Tempah...goodies bag dan desert jek sub kat pengasuh Emir...
(Ramai yang tanya2...nape semua nak masak sendiri...taknak ajak orang tolong atau upah jek kat org...okey guys...bukan tak percaya org lain atau kedekut atau ape pon....tapi saya nak birthday anak saya...semua dari air tangan saya...mungkin berkatnya ada disitu....bagus tak bagus...sedap tak sedap makanan tu...biarlah org mengata saya....takmo susah2kan org...tu jek kan)
Ok???done

Tips menyambut beday Emir!!!

DIY invitation card
Beriye nak download invitation card bagai kat tenet...tapi takleh nak edit...semua dah fixed die punye gambo...so...pakai la excell jek...senang pun senang...insert gambo emir and...done!!!!

Hiasan Dinding
Hahaha...I just used my hand writing...then gunting2 tampal guna plastesin...habis cite...
pastu letak le ballon2 sket...tu jek...just for fun

Goodies bag
Just masukkan jelly...gula2...dan dadih...simple right???hahaha
(sbnnye nak bagi souvenir lain...tapi memang tak sempat nak beli...maklum le...saya tak cukup kaki tangan...hahahaha)

Menu masakan
Bakso (biasa masak bakso ni...simple and senang and nak makan pon senang...accessories x banyak)
Spaggethi bolognaise ( ni pon sama...dah berguru dengan sang suami so I is dah pro dah...hahahha)
Roti Jala(owh...ini memang remeh...tapi simple...nak menebar dah satu hal ye,...I take at least 3 hour to finished 1.5kg flour)
Pavlova (this desert was made by my baby sitter...thank u hawa)
Fries and nugget (also digoreng oleh hawa)

So that nite Emir was so enjoy...Semua jiran dan rakan2 yang dijemput datang dan memeriahkan suasana...Thank U guys...
Tak kurang juga yang bagi hadiah bagai...thank U again...
Kehadiran kalian dah cukup buat emir happy and of course we were happy too

Ramai orang bercakap "untung emir...nak ape semua dapat...semua ayah dan mama tunaikan"
tapi...sebenanye...tak semua yang diminta tu dapat pun...dan...sepatutnya kami yang bersyukur dikurniakan amanah sebijak, comel, baik hati dan penyayang seperti emir ukasyah...
We love U dear...Love u so much...

0 comments:

Post a Comment