Wednesday, 28 May 2014

Face Food =)

2:54 pm 2 Comments

Face Food =)

Hai U olls...punyela lama tak hupdate belog ken....so I sekarang dah tau dah ada satu je service provider communication yang availbale kat umah...makcik merah a.k.a maxis!!!yeay....so guna je la prepaid...murah sket....tapi x bleh la nak tayang2 sangat kat si bujang dut...dut tu...habis kang data dibelasahnye tengok LITIUB (youtube)...huhuhu...Even tak pandai mengeja...tapi jumpe saje cite UPIN IPIN...confuse mama okeh...

Haish....ni bukan entry bercerita about dut dut ye....ni cerita tentang face food I ye....
haritu  masa tgh isi minyak kat pam minyak...ada org tnya "kak, yang tu adik ke anak???"...sambil tunjuk pada emir yang tgh tgk CD upin ipin dalam kereta..."anak saya tu"...
"la yeke...mudanya la akak kawen...anak dah besar kan...akak ada 25 tahun???"
"la...saya dah 30 tahun pun dik..."
"wah...yeke...akak makan ape ye nampak muda"
LOL...sila muntah membaca perbualan itu...

Pastu few days ago pun sama juga ada org tanya lebih kurang sama ceritanya...kang cerita korang muntah 2 kali...dah jadi morning and evening sickness sekali lak kang....hahahhahahah
so I pun berkobar2 nak share...padahal bile tgk kat cermin..sama je tgk muka aku ni ha...takde pun nampak glowing pon....so im still keep thingking ape yang org nampak muda tu...usia dah boleh tahap makcik juga ni...so marilah kita lihat apakah yang membuatkan nampak cam muda tapi dah tua tak sedar diri...hahahahaha....

For food skin care....

VITAMIN C Sustained release SHAKLEE
hmmm I try consume this product since January 2014....mula nak blaja2 makan vitamin katenye...murah jugak la...berbaloi2 for ur money....sbb selalu vitamin C ni mahainye la hai...ni 180 tablet for almost RM70++ je...bleh consume almost 3 bulan lebih kurang....


VITAMIN E with grape seed extract SHAKLEE
Ni pun sama...cume mahai sket for me (gile berkira kan???)
ada 120 tablet RM100++....so bley la tahan almost 2 month kot...
lebih kurang la....


Patu Prune Essential with Camu-camu
Ko hengat nak secantek izaara Aishah???takdenye....ni untuk beri2 punya hal...sebab ada masalah perkumuhan kan...hahahahaha...
Tapi memang sedap woooo

Selalu Vitamin E dan Vitamin C saye jadikan mask gak bila bercampur dengan yogurt....huahuahua...budget nak cun???takdenye...nak bagi hilang je jerawat yang menyinggah...dan Alhamdulillah....

For Skin Care ....

Hwang han soo...

Penah dengar x??? ni Cosway punye produk...dari korea......so far okey la....saya pakai pencuci muka, toner dan serum jek....best sangat. bau herba dan sejuk je kat muka...dah 2nd ound pembelian...tapi mahainye la hai...aduhai...nak kene cari alternatif lain pasni...bankrup mak!!!


Lelan Vital SPF 50

ha...ni namenye sun protector...hahahhaha...since muka i sennag nak dapat pigmentation...so prevent is better than cure kan???

Ronasutra yellow sawo...
ha...okey gak ni....best jek pakai...yellow sawo ni kene dgn muka kot...
nampak ok je....


heehehheheheheheheheh......





Monday, 12 May 2014

It's haunted me....

1:23 pm 0 Comments
It's haunted me....

Hai...blog bersawang...nak type pon tiup habuk kiri kanan...huhu...
Busy...yes teramat busy with so many thing...
dan kalo tgk mejaku sekarang...u will try to find me dicelah2 timbunan assignment student yang dalam progress untuk ditanda...(dah tanggungjawab namanya)

Last week I try to bring it as a supplement la selepas makan...hahaha i mean supplement menanda selepas lunch la kengkonon...but then...many things happen...

My father in law was collapsed dan jatuh terbaring di lantai berlumuran darah...an u are the witnesses....nope...I just heard something jatuh dengan kuat..then terus berlari kedapur...my FIL berlumuran darah dikepala...memang la aku nak pitam nampak darah sebnayak itu...tapi...aku masih bertahan...boleh berfikir what to do next...

Yes...aku terus je panggil ambulan...untuk hospital pontian no die 07-6873333 memang aku hafal la kan no hospital ni....takyah nak pikir banyak dah...
Then my FIL vomit sekali...aku mmg sedih...macam2 boleh jadi kan...
Alhamdulillah...ambulance yang lembap sikit tu datang and bawa my FIL ke hospital...

But aku ni kan jenis takut darah...percaya tak...aku asyik terbangun malam because the blood is haunted me...
yes hubby...memang saya penakut...and it really haunted me....without u knows...I try to console myself....
I need u to calm me down...but u look tired ....and i try by myself....
.......................................................
get well soon my FIL....

Follow Us @soratemplates