Face Food =)


Face Food =)

Hai U olls...punyela lama tak hupdate belog ken....so I sekarang dah tau dah ada satu je service provider communication yang availbale kat umah...makcik merah a.k.a maxis!!!yeay....so guna je la prepaid...murah sket....tapi x bleh la nak tayang2 sangat kat si bujang dut...dut tu...habis kang data dibelasahnye tengok LITIUB (youtube)...huhuhu...Even tak pandai mengeja...tapi jumpe saje cite UPIN IPIN...confuse mama okeh...

Haish....ni bukan entry bercerita about dut dut ye....ni cerita tentang face food I ye....
haritu  masa tgh isi minyak kat pam minyak...ada org tnya "kak, yang tu adik ke anak???"...sambil tunjuk pada emir yang tgh tgk CD upin ipin dalam kereta..."anak saya tu"...
"la yeke...mudanya la akak kawen...anak dah besar kan...akak ada 25 tahun???"
"la...saya dah 30 tahun pun dik..."
"wah...yeke...akak makan ape ye nampak muda"
LOL...sila muntah membaca perbualan itu...

Pastu few days ago pun sama juga ada org tanya lebih kurang sama ceritanya...kang cerita korang muntah 2 kali...dah jadi morning and evening sickness sekali lak kang....hahahhahahah
so I pun berkobar2 nak share...padahal bile tgk kat cermin..sama je tgk muka aku ni ha...takde pun nampak glowing pon....so im still keep thingking ape yang org nampak muda tu...usia dah boleh tahap makcik juga ni...so marilah kita lihat apakah yang membuatkan nampak cam muda tapi dah tua tak sedar diri...hahahahaha....

For food skin care....

VITAMIN C Sustained release SHAKLEE
hmmm I try consume this product since January 2014....mula nak blaja2 makan vitamin katenye...murah jugak la...berbaloi2 for ur money....sbb selalu vitamin C ni mahainye la hai...ni 180 tablet for almost RM70++ je...bleh consume almost 3 bulan lebih kurang....


VITAMIN E with grape seed extract SHAKLEE
Ni pun sama...cume mahai sket for me (gile berkira kan???)
ada 120 tablet RM100++....so bley la tahan almost 2 month kot...
lebih kurang la....


Patu Prune Essential with Camu-camu
Ko hengat nak secantek izaara Aishah???takdenye....ni untuk beri2 punya hal...sebab ada masalah perkumuhan kan...hahahahaha...
Tapi memang sedap woooo

Selalu Vitamin E dan Vitamin C saye jadikan mask gak bila bercampur dengan yogurt....huahuahua...budget nak cun???takdenye...nak bagi hilang je jerawat yang menyinggah...dan Alhamdulillah....

For Skin Care ....

Hwang han soo...

Penah dengar x??? ni Cosway punye produk...dari korea......so far okey la....saya pakai pencuci muka, toner dan serum jek....best sangat. bau herba dan sejuk je kat muka...dah 2nd ound pembelian...tapi mahainye la hai...aduhai...nak kene cari alternatif lain pasni...bankrup mak!!!


Lelan Vital SPF 50

ha...ni namenye sun protector...hahahhaha...since muka i sennag nak dapat pigmentation...so prevent is better than cure kan???

Ronasutra yellow sawo...
ha...okey gak ni....best jek pakai...yellow sawo ni kene dgn muka kot...
nampak ok je....


heehehheheheheheheheh......





2 comments:

Adlina Haswandi said...

betul lah muntah hijau..same dgn ang ipo kesayangan ko tu.. perasaan je..mak aku umur dh 50an org kate early 40s relek je..xhapdet dlm blog pn..1st huhuhu..

Iamwhoiam said...

Good sharing, just add my personal sharing on Lelan brand skin care, Lelan Vital Organic skin care range is done from a rich blend of world finest organic increased. Lelan Vital Organic Skin Care from FRANCE and is created by Nutritionist, Aromatherapist & Massage Therapist, Nancy Evans - a respected formulator with profound knowledge and experience in health and beauty. Search in google, here is one of their review:
http://kidbuxblog.com/lelan-vital-organic-skin-care/

Post a Comment