Pretty simple life =)

1:45 pm

Pretty simple life =)

Hai...lama tak menaip...tak menulis...tak berkongsi ape2 disini...
And harini ...alhamdulillah separuh hari dah puasa (GANTI) hahahaha...then nampaknya lunch hour dah bertukar kepada typing hour...yes!!!
Actually...im pretty busy with so so so much much thing...menyebabkan blog ini terbiar...sian sian sian

I am an ordinary person...not an extra ordinary...
Career woman...yang sentiasa otak dok ligat nak buat itu, nak buat ini...nak try itu...nak try ini...
WHY???? hey...life is short...why not kite do the best to our self, family...friend and people surrounding....mungkin ianya hanya sekadar buat org lain tersenyum...dah memadai instead of org menangis kan???

Semenjak saya berpindah di Unit yang baru...saya lebih termotivasi....here, there..everywhere saya nampak chances untuk memajukan diri...do something yang boleh membawa benefit kepada org lain...find out the best way to improve diri dan memberi impak positif kepada orang2 lain...
Syukur sangat dan saya sangat enjoy with that....seriously...
Sekarang balik pukul 6ptg pun not a big deal for me...kalo dulu pukul 5ptg dah queue up nak balik depan punch card...See???nampak x I enjoy my job now....
Thank you everyone....include my beloved husband, son and mum yang selalu bagi semangat2 positif...
Ada sekali I feel so down with ONE SILLY thing...and my husband was really the best husband ever...he make me happy then and I feel so fresh...Thank You dear for that...Love u much =)

And also saya juga merupakan fulltime housewife dihari cuti...(weekend and public holiday)
everything saya buat...include memandikan si mika (kucing emir)...hahaha..
ts interesting tau...kadang tu...nak duduk pun tak sempat...
Tapi macam saya kata...saya enjoy dan happy do all this...
dan saya takkan epaskan peluang2 yang ada....lebih2 lagi untuk spend time with my lovely husband and budak gudut sorang tu...




LOVE

Mama Emir....

Happy 4th Brthday EMIR UKASYAH!!!!

1:25 pm

Happy 4th Brthday EMIR UKASYAH!!!!


happy birthday to my smart and sweet little one.....Thank you Allah for giving me this precious gift....
Emir was growing up too fast...mama missed your baby time...
But I'm really glad to have my little chubby one...which always be my side in any condition =)

Sepanjang 4 tahun ni...boleh dikatakan pembesaran emir sangat mengujakan kami suami isteri...dengan manjanya dan somehow he react as an adult...
Pernah satu ketika emir mengamuk2 during balik school...that time saya faham die nak attention...yela...mama drive and focus je tgk depan....meanwhile die lak sibuk nak cerita2...mama layan gak cume tak dapatla nak tengok fokus kat die....Then die mengamuk...
so mama pun geram gak...mama pun marah...tapi pastu mama sedih sndiri...'

Tetibe die pujuk "shhh dahla ma, jangan nangis...malu orang tengok.emir sory okey..."sambil tepuk2 bahu mama

okey..nak gelak atau sambung nanges pon x tau....hahahahahaha
nak marah pun memang tak jadi bile tengok die tu...aduhai anak...

Love u my baby booo much2 more

Family

Hello...hello...anybody here??????I'm Back!!!!

5:33 pm

Hello...hello...anybody here??????I'm Back!!!!



Hai uolls...
seriously blog ni dianaktirikan olehku...sian die...sory2...actually baaaaanyak sangat perubahan..baaaanyak sangat benda jadi yang menyebabkan blog ni dilupakan seketika...
sorry so much blog....here i'm back....

Sejak permulaan tahun 2015....for my career...yes..new environment.....pindah department yang boleh dikatakan.....oh....enjoy with it....but it hard to try ....ha....mendalam maksudnye...hehehehe..
anyway saye still mengajar...2 subject yang memang requested by me...innovasi still pegang...PTA juga...yes...i love it much...
memang sibuk kemain..tapi saya sangat hepi.....

Eh...lupe.....emir dah schoolllll..kat tadika al-hidayah edu care and he enjoyed it much....
die hepi sangat...Alhamdulillah epanjang almost sebulan ni...die ah pandai tulis A-E....surah 3 Qul pun dah Alhamdulillh hafal
Emir such a tlkative boy kan...like mama...so sangat la mudah nak berkawan...dan kejenye asyik borak...OH my boy....hahahahaha

We have a new family members...its name is MIKA...
Mika ni la kawan emir...mulut die bising cam emir gak...manje....notty...tak reti dok diam...
Mika ni kucing ye kawan-kawan...hahahahaha...



alamak....dah nak dekat 5.30pm...dah nak balik...sambung esok entry baru ek....hehehehheeh

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images