Thursday, 28 July 2016

~BLOG bermuka baru...NewFace ~

~BLOG bermuka baru...NewFace ~


Hai!!! Masya Allah...lame btol blog ni bersawang...hihi...nampak x wajah baru encik blog???yeayyyy...kite dah tukar2 sket gambo...gambo dah 4, 5, 6 years back...bile tgk cam...erk...hahaha
Okey2...Few Gud news previously dah cite dah...and maybe bad news x cite kot lagi...sebelum kite meneruskan dengan cite raya sedondon...kite flashback dulu cite2 yang berlaku sebelum ni....

Its a bad story....
12/4/2016-Merupakan bday my 3rd brother...ami...
That morning hujan renyai masa nak g keje...then after salam husbnd...trus je la g koje dengan emir....then Husband call lbh kurang 7.20am...die tanya why i left emirs book on the table...cam lupe gak buku ape ...tapi ingat lagi cikgu die kate buku tu untuk exercise je kat umah...so tinggal pon xpe...then ok la kan...

7.40am...again phone ringing and i answer as usual...
but...not him...but org lain yang call..."excident ni...nant pg hospital" 
i was like................................................................................................................................................
terus u-turn and direct to hospital...
I call my elder brother yang kebetulan baru nak sampi hosp (die keje spital) ...then call my BIL and tell him about the matter...
Then rase cam bawak kete without feel...i just pray 'he' will be fine...

I call again my brother..."ajan...cane zaki??" "jap...tgh cari...Ya Allah!!" trus end up call...ko rase???aku panic x???adoiii..
makin la pedal ditekan dgn sepenuh hati...
sampai2 je trus masuk emergency...(macam hospital aku je gayanya kan)

Zaki now di bilik xray...trus lari ke bilik xray....tgk muka die berdarah2...terus airmata ni cam hujan x berhenti2....mmg aku tak kuat sbnnye...mmg lemah lutut...mmg smua jd longlai...tapi alhamdulillah...die masih knal aku...boleh tgk bini die nangis comot2...boleh genggam tgn ni dah cukup bersyukur...

Ni masa lepas dijahit....kepala..
mmg la memula tak kuat...but i have to be strong...call kilang husband...call smua...and i feel better to look him getting better to...
I take a week leave to take care of him....no matter how hard...i will be with him...forever after...
The next day...4am...
I promise you dear...to be with u forever....

sy pecaya...ada hikmah besar disebalik semua ni....



Love,
Me...

Thursday, 7 April 2016

2016...its...started

Alhamdulillah....

Hai korang...memang series lame sangat tak update blog...ni td siap dok ikir...ape la password blog aku ni....tapi Alhamdulillah...mmg dah auto saved kot password die...hahaha...
dah masuk tahun 2016 rupanya....series beb...sejak dok unit pengurusan pelajar...dan aku memang sangat gile pangkat agaknye...pelbagai jawatan telah disandang dengan jayanya (macamana bleh aku menerima dengan hati jiwa raga terbuka pn aku xtau)....so rehat pon aku xsmpt nak makan...apetah lagi hupdate blog...ohhh...impossible ye yang tu...hahhaa...
Best dok UPL ni...keje jmpa budak, kerenah budak, customer org luar, parents...and sbnne aku realize...aku suke kerja itu...aku suke bahagian aku sekarang...dan aku mmg enjoy la keje...balik kul 6/7ptg pon aku still relax lagi...cam nothing happen....
Mungkin kerana kegigihan aku tu...Bos2 ADTEC telah mengiktiraf hasil kerja aku dengan memberi satu anugerah untuk aku...Anugerah perkhidmatan cemerlang...Alhamdulillah....
Mungkin aku ni bukan la cemerlang sangat...cume...aku mmg jenis bersungguh wat keje ni...kalo keje x settle aku xpuashati...hihi...tu la aku kot...
so...untuk diri aku sendiri....tahniah tau....kipidap...dongibap..haha
To Mr. Husband...Thanks so much...slalu jadi pengkritik mama, pendengar,penasihat,tukang gelak,tukang bagi bahu(kalo sedih)...and much more that u have done...yang slalu faham how i works...kepenatan saya...kepuasan saya....and everything....
To emir....thanks sbb teman mama kat opis....kdg2 die tanya..."ma,kite mmg tdo sini ke???" Oh my god....nampak x????die dah boring teman mama kat opis...kul 630 pon masih gigih bekerja...sorry dear...ur mom ni gilos sikit...hihi
To my mom...Thank to give birth on me....layan borak pas balik keje...teman masak lepak kat dapur setiap hari....

 

AyzaUkasyah Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang